Malis hukkus erioperatsioonis üks, vabastati kaks Ukraina kodanikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei hotelli ees Malis.
Politsei hotelli ees Malis. Foto: SCANPIX

Malis Sévaré linna hotellis oli terroristide käes pantvangis ka neli ukrainlast, neist ühel õnnestus põgeneda, Mali julgeolekujõudude erioperatsioonis hukkus üks ja vabastati kaks ukrainlast, teatas Kiiev laupäeval.

«Mali ja ÜRO Mali missioonilt (MINUSMA) saadud esialgse info põhjal võtsid ründajad pantvangi neli Ukraina kodanikku, kellest üks hukkus. Ühel ukrainlasel õnnestus põgeneda ja praegu viibib ta MINUSMA baasis. Kaks ukrainlast vabastati terroritõrjeoperatsiooni käigus ning praegu on nad turvalises kohas,» öeldi Ukraina välisministeeriumi teates.

Pantvangikriisis hukkus 12 inimese seas neli välismaalast, teatasid laupäeva õhtul ÜRO esindajad ja diplomaadid.

Lõuna-Aafrika Vabariigi (LAV) välisministeerium kinnitusel oli tapetute seas üks nende kodanik. Rünnakus sai kannatada kolm lõuna-aafriklast, kellest kaks pääses eluga. Pretoriast pärit 38-aastane mees suri aga vigastustesse, täpsustas ministeeriumi kõneisik Nelson Kgwete.

ÜRO missooni andmetel said surma veel kaks Ukraina ja üks Nepali kodanik.

Pealinnast Bamakost 600 kilomeetrit põhjas asuvat hotelli rünnati reede varahommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles