Kreeka ja kreeditorid jätkasid kolmanda abipaketi kõnelusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Efkleidis Tsakalotos
Kreeka rahandusminister Efkleidis Tsakalotos Foto: YIANNIS KOURTOGLOU/REUTERS

Kreeka ja rahvusvahelised laenuandjad jätkasid pühapäeval Ateenas kõnelusi kolmanda abipaketi tingimuste üle, mõlemad osapooled andsid mõista, et kokkulepe on lähedal.

Kreeka rahandusminister Efkleidis Tsakalotos ja majandusminister Giorgos Stathakis istusid läbirääkimiste laua taha koos Euroopa Keskpanga, Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) esindajatega.

Kreeka loodab leppida kuni 86 miljardi euro suuruses kolmandas abipaketis kokku 20. augustiks, mil Euroopa Keskpangale tuleb tagasi maksta 3,4 miljardit eurot.

Stathakis ütles laupäeval enne rohkem kui kuus tundi kestnud läbirääkimisi, et kõnelused on «lõpusirgel».

Pühapäeval teatas valitsusmeelne ajaleht Avgi, et «kõik märgid viitavad kokkuleppele... võib-olla jõutakse selleni isegi täna».

Kokkuleppe saavutamise korral võib Kreeka parlament hääletada selle üle juba järgmisel nädalal või eurotsooni rahandusministrid kiita selle esimesena heaks reedel, misjärel Kreek parlament hääletaks 18. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles