India politsei kontrollib, kas hotellituba jagavad paarikesed on abielus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

India Mumbai linna politsei alustas siseuurimist juhtumite suhtes, kus korrakaitsjad tungisid äärelinnas asuvate majutuskohtade tubadesse ja kiskusid välja seal ööbinud paarid – süüdistades neid ebasündsas avalikus käitumises. 

«Ma ei ole prostituut,» ütles 21-aastane naine kohalikule meediale. «Ma olen täiskasvanud inimene, kes oli väljas oma peigmehega, kellega peaksin järgmisel kuul abielluma. Tahtsime leida natuke privaatsust.»

Kokku võeti vahi alla vähemalt kolmteist paarikest, kellest enamik lasti küll pärast väikese trahvi tasumist vabaks. Riigis pole ühtegi seadust, mis keelaks mehel ja naisel abieluväliselt tuba jagamast. Küll aga kehtib süsteem, mis pakub boonust prostitutsiooni uurivatele korrakaitsjatele. Kahtlustatakse, et just viimane võis ajendada mundrimeeste liigagarust – väidetavalt olla keegi andnud vihje, et hotellid ajavad nimelt sedalaadi äri.

Politseinike omavoli tekitas meelehärmi hotelliomanikes, keda tabas toimuv üllatusena. «Nad ründasid mu hotelli kell neli pärastlõunal ega lahkunud enne seitset. Minu külalisi alandati,» rääkis Mantra-nimelist majutusasutust pidav Harish Shetty. «Neid küsitleti tunde, nagu nad oleksid terroristid.»

Toimunut peetakse järjekordseks näiteks India n-ö moraalipolitseist, kus konservatiivsed jõud üritavad viia jõuga ellu rangeid käitumisnorme. Rahva reaktsioon sotsiaalmeedias oli terav. «Tore. Ma olen alati tahtnud teada, mis tunne on elada Saudi Araabias,» kommenteeris üks Twitteri kasutaja. «Lähen oma naisega õhtusöögile, abielutunnistus kaasas. Mumbai politsei jaoks valmis,» lisas teine.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles