Hiina plahvatusohvrite arv on tõusnud vähemalt 44-le

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Hiina põhjaosa sadamalinna Tianjinis tööstuspiirkonnas, kus ladustatakse ohtlikke aineid, sai eile kahes võimsas plahvatustes ja tulekahjus surma vähemalt 44 ja vigastada üle 500 inimese, teatasid kohalikud võimud.

Enam kui tuhandest sündmuspaigale saadetud tuletõrjujast hukkus 12. Teadmata kadunute hulga kohta seni teateid pole.

Politsei teatel kõmatas esimene plahvatus ohtlike materjalide laohoonesse seisnud laevakonteineris, mis sisaldas lõhkeaineid. Hoone kuulub logistikafirmale.

President Xi Jinping ärgitas võtma tarvitusele kõiki meetmeid ohvrite päästmiseks ja tule kustutamiseks, vahendas rahvusringhääling CCTV.

Ametliku uudisteagentuuri Xinhua teatel on 66 inimese vigastused tõsised.

Kommunistliku partei ajaleht People's Daily teatas, et osa inimesi on lõhkeainete plahvatuse tagajärjel puhkenud suurpõlengu tõttu lõksus.

Väljaanne Beijing News teatas, et sadamalinna haiglatesse on saabunud 300-400 vigastatut.

Plahvatuspaiga ümbruses asuvad valdavalt elamu- ja ärihoonete ehituspaigad.

CCTV teatel on tuletõrjujad saanud põlengu kontrolli alla, ehkki kustutatud seda veel pole.

Leekidega 10 päästemeeskonda ja 35 tuletõrjeautot, kaks tuletõrjujat on kadunud, lisas Xinhua.

Xinhua teatel kõmatas plahvatus Eesti aja järgi kella 19.30 paiku.

Sündmuskohal viibiv AFP ajakirjanik nägi purunenud klaase veel kolme kilomeetri kaugusel plahvatuskohast. Plahvatuse tagajärjel langes linnale ehitusprahti. Veel kuus tundi pärast plahvatust hõljub elumajade kohal suits.

Hiina maavärinavõrgustike keskus teatas sotsiaalvõrgustikus Weibo, et esimese plahvatuse jõud oli võrdne kolme ja teine 21 tonni TNT-ga.

Weibosse postitatud videodelt on näha õhku sööstvat tulekera ning vähemalt kahte plahvatust.

Plahvatuse lööklaineid oli tunda mitme kilomeetri kaugusel, lisas Xinhua.

Tianjin on Hiina üks suuremaid linnu, mille elanike arv on hinnanguliselt 15 miljonit. Linn on tihedalt seotud sellest 140 kilomeetrit loodes asuva pealinna Pekingi majandusega.

Vaata videost, milline nägi välja õnnetusala pärast plahvatust.

Tööstuses juhtuvad õnnetused on Hiinas tavalised. Aasta eest sai Hiina idaosas autoosade tehase kärgatanud plahvatuses surma 75 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles