Eesti ja Soome peaminister teevad ühisvisiidi Liibanoni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: SCANPIX

Eesti ja Soome peaminister teevad ajaloolise kahepäevase ühisvisiidi Liibanoni.

Eesti peaminister Taavi Rõivas ja Soome peaminister Juha Sipila külatavad ÜRO Ajutisi Relvajõude Liibanonis (UNIFIL) ning kohtuvad Liibanoni juhtidega, edastab Yle.

Visiidi eesmärk on tutvuda UNIFILi tegevusega ning rääkida Liibanoni juhtidega Lähis-Ida olukorrast ja põgenikekriisist.

Kahe riigi peaministrite ühisvisiidid on väga haruldased, kuid nüüdse Soome ja Eesti peaministri ühisvisiidi tingis tutvumine Soome juhitava UNIFILi üksusega, kuhu kuulub Eesti sõdureid.

Soome UNIFILi pataljonis on 310 sõdurit, kelle seas on 40 Eestist pärit sõdurit ning iirlastest koosnev kompanii.

Peaministrid tutvuvad täna UNIFILi tegevusega Lõuna-Liibanonis Iisraeli piiri lähedal. Programmis on ka pataljoni uue sauna sisseõnnistamine.

Homme kohtuvad Eesti ja Soome peaminister Liibanoni juhtidega, kaasa arvatud Liibanoni peaministri Tammam Salamiga. Kohtumisel tulevad juhtuks Lähis-Ida kriisiteemad nagu Süüria sõda, põgenikekriis ja Iraani tuumalepe.

Liibanon on Soome tähtsaim koostööpartner Lähis-Idas ning sel kevadel avas Soome Beirutis üle kümne aasta uuesti saatkonna.

Eesti peaminister Rõivas ja Soome peaminister  Sipilä saabuvad Eestisse ja Soome tagasi homme õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles