Esimest korda ajaloos elab Rootsis rohkem mehi kui naisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kroonprintsess Victoria teeb tõenäoliselt ajalugu üle tüki aja Rootsi naismonarhiks saades, siis tema tulevaste alamate seas on pretsedenditult kõrgeks kasvanud meeste osakaal.
Kui kroonprintsess Victoria teeb tõenäoliselt ajalugu üle tüki aja Rootsi naismonarhiks saades, siis tema tulevaste alamate seas on pretsedenditult kõrgeks kasvanud meeste osakaal. Foto: SCANPIX

Esimest korda Rootsi ajaloos jõuti  tänavu olukorrani, kus riigis elab rohkem mehi kui naisi, teatas sealne statistikaamet.

Tänavu juuniks oli Rootsi rahvaarv tõusnud nende jaoks rekordilise 9 793 172 inimeseni, näitasid kohaliku statistikaameti täna välja antud andmed.

Kuigi ka Rootsis sünnib poisse rohkem kui tüdrukuid, elavad naised sealgi kauem kui mehed ja on seni seetõttu ka rahvastikus enamuse moodustanud.

Värskeim statistika näitab aga, et nüüd elab Rootsis 4 894 904 naist ja 4 898 268 meest. Samade andmete kohaselt on sugude tasakaalu meeste poole kallutanud peaasjalikult immigratsioon: Rootsi tööd ja varjupaika otsima saabub rohkem mehi kui naisi.

Rootsi immigrandikogukond kasvas tänavu esimese poolaasta jooksul rohkem kui 60 000 inimese võrra. Nende riiki saabub ühe elaniku kohta rohkem varjupaigataotlejaid kui ühelegi teisele Euroopa maale. Suurima osa asüülisoovijatest moodustavad süürlased, neile järgnevad eritrealased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles