Venemaa ei kavatse luua NATO Riia oivakeskusele sarnast asutust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO oivakeskus Riias
NATO oivakeskus Riias Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Venemaal pole kavatsust asutada Riias asuvale NATO strateegilise kommunikatsiooni kompetentsikeskusele (NATO StratCom COE) sarnanevat keskust, ütles Vene välisministeeriumi üle-Euroopalise koostöö osakonna juht Ivan Soltanovski.

Võistlemise seisukohast pole parimaks vahendiks avada meie endi keskusi vastuseks NATO omadele, ütles Soltanovski. «Samas astutakse lisasamme tänastes jultunud Vene-vastase propagandasõja tingimustes, et viia tõde rahvusvahelise avalikkuseni.»

«On kummaline, et sõjalis-poliitiline allianss NATO võtab ette selliseid tegevusi,» lisas ta.

«Ilmselgelt lääneriikidel lihtsalt pole taolisi ressursse oma tavapärase vastupropaganda läbiviimiseks. Sel põhjusel luuakse lisastruktuure kontrolli saamiseks meedia töö üle.»

NATO taolised sammud võib diplomaadi hinnangul suuresti omistada Vene ajakirjanike tarmukale ja eesmärgipõhisele tööle, mis tekitab juba muret selles sõjalis-poliitilise alliansis.

Riia NATO strateegilise kommunikatsiooni kompetentsikeskus alustas tööd 2014. aasta 1. oktoobril ning selle eesmärgiks on toestada ja tugevdada alliansi võimekusi strateegilise kommunikatsiooni valdkonnas. Selle ülesanneteks on strateegiliste kommunikatsioonide arenguks ettepanekute ja lähenemiste väljatöötamine, uurimustööde ja ekspertiiside tegemine, NATO-le selles vallas tugiteenuste pakkumine ning väljaõppe arendamine.

Eelmisel neljapäeval avati Riias oivakeskuse uued ruumid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles