Tai politsei leidis taas pommivalmistamisvahendeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai politseinik ja sõjaväelane.
Tai politseinik ja sõjaväelane. Foto: SCANPIX

Tai pealinna Bangkoki äärealal leiti ühest korterist pommivalmistamisvahendeid ning korrakaitsjad laiendavad oma otsinguid leidmaks Bangkoki ohvriterohke pommiplahvatusega seotuid.

Korter asus Bangkoki Min Buri linnajaos, mis asub lähedal asukohale, kus laupäeval peeti kinni Erawani templi pommiplahvatuse korraldamises kahtlustatud isik. Tollal konfiskeeriti ühest korterist samuti hulk pommivalmistamisvahendeid ja paarsada passi.

Politsei leidis uuest korterist väetist, püssirohtu, digikellasid ja kaugjuhitavaid autosid, mille osi saab muu hulgas kasutada lõhkeaine detoneerimiseks. Haarang leidis aset nädalavahetusel, ütles politseiülem Prawuth Thavornsiri.

«Need on pommivalmistamisvahendid,» lausus Prawuth. «Mitte keegi ei hoiusta uureaväetist ja püssirohtu kui nad just ei kavanda pommi valmistamist.»

Prawuthi sõnul väljastab politsei kolm või neli uut vahistamiskäsku, kuid keeldus nende sisu täpsustamast.

Kahtlusalust, kes ajakirjanduse andmetel on türklane, seostatakse Bangkoki südalinnas Erawani templi ees 17. augustil kärgatanud plahvatusega, mis nõudis 20 inimese elu. Ohvriteks olid peamiselt Aasia turistid. Võimud

Tai politsei teatas pühapäeval, et korraldamises kahtlustatud kinnipeetu kuulus inimsmugeldajate jõuku ning keeldub võimudega koostööd tegemast.

Kahtlusalusest ega tema kodakondsusest, motiivist ega väidetavast seosest inimsmugeldajatega pole palju teada. Samuti pole teada, kas ta kavandas uut rünnakut, lausus Prawuth esmaspäeval. Uus rünnak oli võimalik, sest politsei leidis 10 detonaatorit, lisas ta.

«Peame veel detailid välja selgitama,» lausus Prawuth.

Samas oleme väga kindlad, et ta on osa võrgustikust, mis rünnaku toime pani, lisas ta.

Politsei teeb kahtlusaluse kodakondsuse kindlakstegemiseks koostööd mitme suursaatkonna ja tõlgiga, kuid ta ei räägi tai keelt ning kõneleb pisut inglise keelt, ütles politseiülem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles