Donald Trump laimab naiskonkurenti: «Vaadake ta nägu!»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carly Fiorina.
Carly Fiorina. Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide Vabariikliku erakonna presidendikandidaadiks püüdlev skandaalne miljardär Donald Trump ründas oma parteikaaslasest konkurenti Carly Fiorinat.

«Vaadake ta nägu! Kas keegi hääletaks selle poolt?» küsib Trump ajakirja Rolling Stone veebiküljel avaldatud artiklis. «Kas te suudate seda ette kujutada, meie järgmise presidendi nägu?» jätkas Trump. «Ma pean silmas – ta on naine, ja ma ei tohiks öelda halbu asju… aga päriselt, rahvas. Tõsiselt või?» Trump tulnud oma kommentaaridega lagedale ajal, mil ta vaatas endisest ärinaisest Fiorinat telekast.

Ainsa naisena vabariiklaste seas kandideeriv Fiorina ütles, et ta võtab märkusi «väga tõsistena». «Võib-olla – lihtsalt võib-olla – olen ma pugenud talle naha alla, sest ronin populaarsusuuringutes ülespoole?» pakkus ta.

Trump on paistnud ka varem silma väljaütlemistega naiste kohta. Möödunud kuul kritiseeris ta uudistekanali Fox saatejuhti Megyn Kelly. Nimelt küsis naine tele-eetris peetud debatil Trumpi käest selgitusi tema varasemate sõnade kohta, kus ta nimetas naisi «paksudeks sigadeks» ja «kaltsakateks». Hiljem vahejuhtumit meenutades sõnas Trump, et «võis näha, kuidas veri valgub tema (Kelly) silmadest välja. Et veri voolab välja tema kust iganes kohast.»

Kuu aega kirjutas Trump Fiorina kohta Twitteris: «Jõudsin just tõdemusele, et kui kuulata Carly Fiorinat kauem kui 10 minutit järjest, saad võimsa peavalu. Tal on null võimalust!»

Hetkel juhib võitlust vabariiklaste kandidaadi kohale nimelt Trump ligi kolmandiku partei toetajate potentsiaalsete häältega, Fiorinal on neid vaid neli protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles