Süürias maandus kaks Vene transpordilennukit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bashar al-Assad surumas aastal 2012 kätt Venema välisministri Sergei Lavroviga.
Bashar al-Assad surumas aastal 2012 kätt Venema välisministri Sergei Lavroviga. Foto: AP/Scanpix

Süürias maandus laupäeval kaks väidetavat humanitaarabi vedanud Vene transpordilennukit, teatas riigimeedia.

«Kaks Vene lennukit saabus täna Latakia Märter Bassel al-Assadi rahvusvahelisse lennujaama pardal 80 tonni Vene humanitaarabi,» edastas riiklik uudisteagentuur SANA.

Bassel al-Assad on president Bashar al-Assadi 1994. aastal hukkunud vanem vend.

«Vene kaitseministeeriumi transpordilennukid on toimetanud Süüriasse Latakia lennuväljale järjekordse humanitaarlasti, mis sisaldab toidu- ja esmatarbekaupu,» ütles Vene kaitseametkonna pressiesindaja Igor Konašenkov laupäeval Interfaxile. «Varustus on mõeldud telklaagri püstitamiseks enam kui 1000 põgenikule,» lausus ta.

Septembri jooksul on tulnud üha enam teateid Vene sõjalise kohaloleku suurendamisest Süürias. USA väitel on Venemaa viinud Süüriasse tankidessantlaevu, soomustransportööre ja lisasõdureid. Lisaks ehitatakse Bassel al-Assadi lennujaama Vene sõdurite majutamiseks moodulmaju.

Ühendriigid on kutsunud Bulgaariat ja Kreekat sulgema oma õhuruumi Süüriasse suunduvatele Vene lendudele. Sofia on seda teinud, ent Kreeka ilmselt mitte.

Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova ütles laupäeval, et Moskva hindab Kreeka «põhimõttelist positsiooni» mitte sulgeda õhuruumi Süüriasse väidetavat humanitaarabi vedavatele Vene lennukitele.

Reedel teatas Venemaa järgmisel nädalal algavatest mereväeõppustest Vahemerel Süüria ranniku lähistel.

Moskva on toetanud Assadi kogu Süüria konflikti vältel, mis on nüüdseks kestnud üle nelja ja poole aasta. Washington näeb Assadi 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles