Cameron: leiboristid Corbyni juhtimisel on oht riigi julgeolekule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti peaminister David Cameroni poolt ohtlikuks kuulutatud veteransotsialist Jeremy Corbyn.
Briti peaminister David Cameroni poolt ohtlikuks kuulutatud veteransotsialist Jeremy Corbyn. Foto: SCANPIX

Briti peaminister David Cameron ütles täna, et veteransotsialisti Jeremy Corbyni valimine leiboristide uueks liidriks muutis peamise opositsioonipartei ohuks Suurbritannia riiklikule julgeolekule.

«Tööpartei on nüüd oht meie riiklikule julgeolekule, meie majanduslikule julgeolekule ja meie perekonna julgeolekule,» ütles Cameron oma isiklikul Twitteri kontol, reageerides esmakordselt Corbyni eilsele võidule.

Konservatiivide liidri kommentaar peegeldab ka kaitseminister Michael Falloni ja kogu paremtsentristliku erakonna suhtumist.

Sõjavastase liikumise Peatage Sõda kaasasutaja Corbyn pooldab ühepoolset tuumadesarmeerimist, kokkuhoiupoliitika lõpetamist ning avalike kulutuste suurendamist.

Cameroni kantselei tegi eile Corbyni valimisvõidu puhul laupäeval üherealise avalduse.

«Peaminister rääkis Jeremy Corbyniga telefoni teel, et õnnitleda teda opositsiooni uueks liidriks saamise puhul,» öeldi avalduses.

Cameron on Corbyniga silmitsi kolmapäeval parlamendi alamkojas, kus opositsioonierakonna juhil on iganädalasel istungil õigus esitada peaministrile kuus küsimust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles