Al-Qaeda juht kutsus džihadiste ühtsusele, ründama lääne linnu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Qaedaga seotud rühmituse Al-Nusra Rinne võitlejad.
Al-Qaedaga seotud rühmituse Al-Nusra Rinne võitlejad. Foto: SCANPIX

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda liider Ayman al-Zawahiri kutsus täna internetti postitatud audiopöördumises džihadiste oma ridu koondama ning viima võitluse lääneriikide, eelkõige USA linnadesse.

«Ma kutsun kõiki modžaheede Iraagi ja Süüria piirkonnas tegema koostööd ja üksteist aitama,» ütles Zawahiri, kes on vastu sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) eelmisel aastal välja kuulutatud kalifaadile neis kahes riigis.

Al-Qaeda liider ütles, et otsus kalifaadist langetati salaja ja konsultatsioonideta.

Zawahiri tõstis esile viis koostöövaldkonda: džihadistide omavaheliste kokkupõrgete lõpetamine, loobumine üleskutsetest rivaale likvideerida, sõltumatu usukohtu loomine erimeelsuste lahendamiseks, üldine amnestia ning koostöö haavatute ravimisel, põgenike majutamisel ning toiduvarude loomisel.

Selline koostöö on muutunud veelgi tähtsamaks, kuna vaenlane on intensiivistanud ristisõda islami vastu, ütles ta.

Zawahiri kutsus moslemeid viima sõda lääne linnadesse ja nende rajatiste vastu, eriti USAs.

Samuti kutsus ta lääneriikides elavaid pühasõdalasi tuvastama oma sihtmärgid ning leidma viisid nende ründamiseks, vältides spioone ja asudes tegutsema.

Al-Qaedaga seotud Al-Nusra Rinne on pidanud koos veel mitme islamirühmitusega Süürias ägedaid lahinguid ISiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles