Läti peab pagulaste küsimuses jõudma seisukohale vähem kui nädalaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laimdota Straujuma.
Laimdota Straujuma. Foto: SCANPIX

Lätil peab hiljemalt nädala pärast olema pagulaste osas selge seisukoht, ütles peaminister Laimdota Straujuma täna intervjuus Läti raadiole.

Ta osutas, et 22. septembriks on kavandatud Euroopa Liidu riikide sise- ja justiitsministrite järgmine nõupidamine, kus kavatsetakse võtta vastu pagulaste ELis laialipaigutamise otsus.

See tähendab, et Läti valitsuse pagulaste-teemaline istung peab toimuma enne seda päeva, mitte 29. septembril, nagu varem kavandati.

Straujuma nentis, et sõltumata sellest, milliseks osutub valitsuse seisukoht, tuleb nii või teisiti täita EL otsust, Läti seisukoht näitab ainult meie suhtumist.

Intervjuus telejaama LNT saatele «900 sekundit» teatas ta täna, et mõni Roheliste ja Talurahva Liitu ning Rahvuslaste Liitu esindav minister võib valitsuse istungil hääletada siiski 776 pagulase vastuvõtmise poolt.

Varem oli valitsus soostunud 250 pagulase vabatahtliku vastuvõtmisega. Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker kutsus eelmisel nädalal Euroopa Parlamendis esinedes liikmesriike võtma vastu täiendavalt pagulasi. Tema ettepanekul peaks Läti võtma vastu veel 526 pagulast.

Selle ettepaneku vastu on valitsuskoalitsiooni kuuluvad Roheliste ja Talurahva Liit ning Rahvuslaste Liit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles