Süüria välisminister: Venemaa astumine võitlusse ISi vastu muudab olukorda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid õppusel
Vene sõdurid õppusel Foto: SCANPIX

Venemaa üha laienev tegutsemine Süürias võib otsustavalt muuta jõudude vahekorda rahvusvahelises kampaanias sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu, prognoosis Süüria välisminister Walid Muallem pühapäeval.

«Palju tähtsam kui relvade tarnimine Süüriale on Venemaa osalemine võitluses Daeshi ja Al-Nusra Rinde vastu,» ütles Muallem Vene telekanalile Russia Today, kasutades ISi araabiakeelset nimekuju.

Muallemi sõnul nurjab «Venemaa väljapaistvam roll kõigi nende plaanid, kes on sepitsenud vandenõusid Süüria vastu ning näitab ka Ameerika selge strateegia puudumist islamivõitlejate vastu».

«Venemaa ei tee saladust oma soovist osaleda võitluses terrorismi vastu ning Süüria usub Venemaa juhtkonda,» sõnas Süüria välisminister.

Damaskus nimetab terroristideks kõiki neid, kes osalevad sõjas president Bashar al-Assadi vastu, nende seas ka lääneriikide toetatud mässulisi.

Muallem rõhutas, et Venemaa tegutseb rahvusvahelise õiguse raames ning koostöös Süüriaga, «seda erinevalt USAst, mille sammud on olnud ebaefektiivsed».

Moskva on aktiivselt toetanud Damaskust alates Assadi-vastase ülestõusu algusest 2011. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles