Saksa minister kutsus Euroopat põgenikke kriisiriikidest ära tooma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria sõjapõgenikud Zaatari põgenikelaagris Jordaanias.
Süüria sõjapõgenikud Zaatari põgenikelaagris Jordaanias. Foto: SCANPIX

Saksa siseminister Thomas de Maizière kutsus täna Euroopat põgenikke otse kriisipiirkondadest ära tooma, et aidata neil vältida inimkaubitsejaid, kes nõuavad ohtliku teekonna eest hiigelsummasid.

«Teen ettepaneku leppida kokku heldetes kvootides põgenike vastuvõtmiseks kriisipiirkondadest, ilma et inimkaubitsejad sellest tulu lõikaksid,» ütles minister Berliinis pressikonverentsil, lisades, et tegemist on tema isikliku seisukohaga.  

«Põgenikke ei toodaks Euroopasse, vaid meie toetusel turvalistesse paikadesse, kus nad saaksid ohutult elada. See oleks euroopalik lähenemine, mis sobiks Euroopa asüülistandarditega.»

Ministri sõnul tuleb põgenikke säästa ohust Vahemerel uppuda.

Sel aastal on Vahemerd ületades hukkunud ligi 2750 inimest.

Briti peaminister David Cameron teatas eelmisel nädalal Jordaania põgenikelaagrit külastades, et Suurbritannia asustab otse põgenikelaagritest Suurbritanniasse ümber 20 000 Süüria pagulast.

Cameron rõhutas ühtlasi, et pagulasi tuleks hoida oma kodu lähedal selle asemel et lasta neil võtta ette ohtlik teekond üle Vahemere Euroopasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles