Moldovlased avaldavad meelt euroopameelse valitsuse vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Moldovas avaldab pühapäeval 20 000 inimest meelt riigi euroopameelse valitsuse vastu. Protestiaktsiooni korraldasid kaks peamist venesuunalist erakonda Moldova Sotsialistide Partei (PSRM) ja Meie Erakond.

Meeleavaldajad jagunesid kolme erineva rongkäigu vahel, mis saavad kokku parlamendihoone ees. Aktsiooni osana püstitati Moldova parlamendihoone ette vähemalt 30 telki. Politsei turvab rahutuste kartuses linna tähtsamaid rajatisi.

Meeleavalduste osalised nõuavad erakorralisi parlamendivalimisi, presidendi ja jõuametkondade juhtide tagandamist ning kolmest erapangast väidetavalt varastatud miljardi euro tagastamist.

Põhiseaduse järgi ei saa parlamenti aga laiali saata presidendi volituste tähtaja viimase poole aasta jooksul. Need lõppevad 22. märtsil 2016.

22. septembril alustas Moldovas kahenädalast visiiti ka Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) delegatsioon, päev enne seda astus tagasi riigi keskpanga juht Dorin Drăguțanu. IMF teatas paari päeva eest, et ei kavatse pidada Moldovaga läbirääkimisi uue laenuleppe asjus, mida Chișinău vajab enda sõnul palkade ja pensionite maksmiseks.

Valitsusvastased meeleavaldused said alguse 6. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles