Taliban: tulistasime alla Afganistanis hävinud USA transpordilennuki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
C-130 Hercules.
C-130 Hercules. Foto: SCANPIX

Islamiliikumise Taliban väitel tulistasid nemad alla USA sõjaväe transpordilennuki C-130, mille hävides Afganistani idaosas Jalalabadi lennuväljal hukkus 11 inimest.

«Meie mudžaheedid tulistasid alla Jalalabadis neljamootorilise USA lennuki,» ütles Talibani pressiesindaja Zabihullah Mujahid Twitteris. «Usaldusväärsele teabele tuginedes tapeti 15 sissetungijat ning hulk käpiksõdureid.»

Taliban on varasemalt teinud liialdatud väiteid tegevusest lahinguväljal ning NATO pole siiani öelnud mis põhjustas eile Eesti aja järgi kell 22.30 toimunud õnnetuse.

Vahejuhtumis hukkus kuus USA sõdurit ja viis tsivilistist armee töövõtjat, kes töötasid NATO juhitava treeningmissiooni «Resolute Support» heaks, ütles USA armee komandör Brian Tribus.

NATO ei kinnitanud õnnetuse põhjust, kuid see leiab aset ajal, mil NATO eriüksuslased olid USA õhujõudude toel tunginud Kunduzi linna, mille Taliban esmaspäeval hõivas. Afganistani võimud teatasid neljapäeval Talibani taganemisest linnast, kuid mõned ümberpiiratud talibid osutasid Kunduzis veel vastupanu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles