Bild: Saksamaa võib vastu võtta kuni 1,5 miljonit asüülitaotlejat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordihalli paigutatud migrandid Saksamaal Hanaus.
Spordihalli paigutatud migrandid Saksamaal Hanaus. Foto: SCANPIX

Saksamaa võib sel aastal vastu võtta kuni poolteist miljonit asüülitaotlejat, kirjutas ajaleht Bild esmaspäeval viitega konfidentsiaalsele dokumendile, mille prognoos oli oluliselt kõrgem kui seni avaldatud ametlikud andmed.

Seni on võimud prognoosinud, et Saksamaa võib sel aastal vastu võtta rekordiliselt 800 000 kuni miljon põgenikku.

Bildi osundatud dokumendi kohaselt usuvad võimud, et ainuüksi järgmise kolme kuu jooksul saabub riiki 920 000 migranti, mis teeb asüülitaotlejate tänavuseks koguarvuks 1,5 miljonit.

«Rändesurve kasvab. Neljandas kvartalis prognoosile 7000-10 000 ebaseaduslikku sisenemist päevas,» märgitakse dokumendis, mille allikat Bild ei avalikustanud. «Asüülitaotlejate suur arv võib kujutada endast äärmuslikku koormat piirkondadele ja kogukondadele,» hoiatab dokument.

Ajalehe sõnul lisab dokument, et iga pagulasestaatuse saanud saabuja võib tuua Saksamaale keskmiselt neli kuni kaheksa pereliiget, mis tähendab, et esialgse prognoosi kohaselt võib 920 000 migrandi vastuvõtmine tähendada, et peresidemete tõttu saab õiguse Saksamaale kolida umbes 7,36 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles