Prantsuse rongis rünnakut ära hoida aidanud USA sõdurit pussitati

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide sõdur Spencer Stone.
Ühendriikide sõdur Spencer Stone. Foto: SCANPIX

Täna pussitati Ühendriikide sõdurit Spencer Stone'i, kes peatas augustis Prantsuse kiirrongis terrorirünnakut kavandanud marokolase, teatas USA õhujõudude pressiesindaja neljapäeval.

Sacramento politseiülema asetäitja Ken Bernardi sõnul sai politsei väljakutse kell 12.46 ühelt rünnaku pealtnägijalt. Kohale jõudnud politseinikud leidsid Stone´i, keda oli korduvalt pussitatud rindkere piirkonda.

Ohver viidi lähedalasuvasse haiglasse, arstide hinnangul on tema haavad rasked.

«Haavad pole eluohtlikud, kuid üsnagi tõsised,» ütles Bernard, kelle sõnul otsitakse kahte tõenäoliselt Aasia päritolu kahtlusalust.

Üks uurimisele lähedalseisev allikas rääkis uudisteagentuurile AFP, et Stone üritas nähtavasti kaitsta naist, keda kimbutas baari ees rühm mehi.

Rongivahejuhtumi ajal puhkusel viibinud sõjaväelane teenib Californias Travise õhuväebaasis.

Stone, tema sõber ja samuti sõjaväelane Alek Skarlatos ning üliõpilane Anthony Sadler peatasid augustis Prantsusmaa põhjaosas Arras' lähistel kiirrongis Maroko päritolu 26-aastase ründaja. Nendega ühines 62-aastane Briti ärikonsultant Chris Norman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles