Hiina riigipea alistas mõjukate pingereas USA kolleegi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina president Hu Jintao.
Hiina president Hu Jintao. Foto: SCANPIX

Hiina president Hu Jintao alistas ajakirja Forbes värskes maailma mõjukaimate nimekirjas Ühendriikide riigipea Barack Obama.


Forbes kuulutas Hu täna maailma võimsaimaks inimeseks, märkides, et Hiina juhil on peaaegu diktaatorlik kontroll 1,3 miljardi inimese ehk viiendiku üle maailma rahvastikust.

«Erinevalt lääne kolleegidest saab Hu juhtida jõgesid, ehitada linnu, vangistada dissidente ja tsenseerida internetti sekeldamata tüütute bürokraatide ja kohtutega,» märkis väljaanne.

Mulluse esinumbri Obama puhul tõi Forbes välja ka tema lüüasaamist teisipäevastel vahevalimistel. Ajakirja sõnul oli see USA presidendile paras langus, sest pärast kahel esimesel ametiaastal laialdaste reformide jõustamist on tal kahel järgmisel raske oma päevakorda läbi suruda.

Kolmandal kohal Hu ja Obama järel oli Saudi Araabia kuningas Abdullah, neljas Vene peaminister Vladimir Putin ja viies paavst Benedictus XVI.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles