India kohus mõistis vägistajast tapja poomissurma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: India politsei

India kohus mõistis surma 28-aastase varga Chandrabhan Sanapi selle eest, et ta tappis ja vägistas mullu jaanuaris jõhkralt 23-aastase üliõpilase Esther Anuhya.

«See juhtum liigitub haruldasematest haruldasimate alla, seetõttu määrame kahtlusalusele surmanuhtluse – teda peab kaelast poodama, kuni ta on surnud,» ütles otsust välja kuulutades spetsiaalse naistekohtu kohtunik Vrushali Joshi.

Terve kolmapäeva kestnud kohtuvaidluste ajal üritas süüaluse advokaat Prakash Salsingekar taotleda eluaegset vangistust. Tõendina kurjategija väidetavast kahetsusest tõi ta välja asjaolu, et mees külastas varsti pärast kuritööd astroloogi ja palunud talt andestust «tema pattude eest ühe naise vastu». «Fakt, et ta külastas 5. jaanuaril astroloogi tõestab, et tal tekkis kohe kahetsustunne,» väitis advokaat.

Prokurör Raja Thakare vaidles vastu. «Tõsiasi on, et mõned kuriteod on nii jälgid, et ühiskond nõuab õiglast karistust sellepärast, et kurjategija väärib seda – kahetseb ta oma tegu või mitte,» ütles ta.

«Samuti üritas süüdistatav pärast mõrva laiba ära põletada, et hävitada asitõendid ning võtta ära tema väärisesemed. Ta sooritas nurjatu kuriteo süütu ja abitu naise peal, kes usaldas teda nagu venda, et ta viiks ta rongijaamast koju,» kõneles prokurör. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles