Stoltenberg: Trident Juncture õppused on hoiatuseks vastastele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg (vasakul) koos Hispaania kaitseministri Pedro Morenesiga andmas pressikonverentsi Trident Juncture õppusel.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg (vasakul) koos Hispaania kaitseministri Pedro Morenesiga andmas pressikonverentsi Trident Juncture õppusel. Foto: SCANPIX

NATO õppus Trident Juncture saadab alliansi riikidele ja kõikidele võimalikele vastastele selge signaali, ütles täna NATO peasekretär Jens Stoltenberg.

«NATO ei taotle vastasseisu, kuid oleme valmis kaitsma kõiki liitlasriike. Sel viisil on Trident Juncture osa NATO pikaajalisest kohanemisest uue julgeolekuolukorraga,» teatas Stoltenberg Hispaanias antud pressikonverentsil.

Stoltenbergi sõnutsi iseloomustab seda Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida heitlik olukord ja äärmuslus, Islamiriigi julmus, Venemaa sõjalise jõu suurendamine Vahemeres ja selle agressiivne tegevus Ukrainas.»

Peasekretär arvab, et vastuseks nendele keerulistele väljakutsetele ja igast suunast saabuvatele arvukatele ähvardustele, näitab Trident Juncture, et NATO sõjaline võimsus on tegelik ja täies valmiduses.

«Me oleme valmis tegutsema ulatuslikult laial alal,» märkis Stoltenberg.

Ta kinnitas samuti, et see õppus näitab tõsiasja, et NATO püüdleb läbipaistvuse ja ettearvatavuse poole.

«Meie õppus on maailma jaoks avatud. Kutsutud on rahvusvahelised vaatlejad kõikidest Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni riikidest ja mujaltki,» ütles NATO juht.

«Sel viisil saavad nad ise näha, et meie tegevus on kaitsesuunitlusega. See on proportsionaalne. Ja see vastab täiel määral meie rahvusvahelistele kohustustele,» teatas Stoltenberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles