Galerii: Hiina õhusaaste jõudis rekordtasemele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirde-Hiina provintsides hakkasid seoses talve saabumisega tööle söel põhinevad soojusjaamad, mis tekitasid pühapäeval osades piirkondades seninägematu õhusaaste. 

Kahjulike osakeste hulk õhus ulatas kohati kuni 56 korda seda määra, mida Maailma Tervishoiuorganisatsioon peab turvaliseks. Elanikud kandsid respiraatoreid ning üritasid püsida siseruumides.

Liaoningi provintsi pealinnas, 8 miljoni elanikuga Shenyangis ulatus nähtavus mõnes kohas vaid saja meetrini. «Õhk kipitab ja paneb õues olles mu silmad ja kurgu valutama,» vahendab riiklik uudisagentuur Xinhua ühe linnaelanikust naise sõnu. «Mida me täpselt peaksime tegema, ma ei tea.»

Hiina sotsiaalmeedia reageeris uudisele pahameelega. «Valitsus teab, kui tõsine on probleem suduga – miks nad pole sellega tegelenud?» küsib üks kasutaja Weibos, Hiina paralleelis Twitterile. «Mis mõte on keskkonnakaitse osakonnal? Majanduse arendamise eeltingimuseks on keskkonnale mitte liiga teha. Meie juhid on kõik hästi haritud. Kas nad ei mõista seda lihtsat tõde?» imestab teine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles