Galerii: Kurdid alustasid pealetungi Islamiriigi linnale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Iraagis paiknevad kurdide pešmergaväed alustasid rünnakut terrorigrupi Islamiriik (ISIS) käes olevale Süüria piiri lähedasele strateegilisele linnale Sinjarile.

Kui Sinjar langes eelmisel aastal ISISe kätte, põgenesid linnast kümned tuhanded jeziidi usulahku kuuluvad elanikud, kes jäid lähedalasuva mäe otsa lõksu. Sajad mehed tapeti ning tuhanded naised ja tüdrukud tehti seksorjadeks.

Sinjari alistamine lõikaks läbi varustusteed Islamiriigi tugipunktide Raqqa ja Mosuli linnade vahel. Kurdide rünnakut toetavad koalitsioonivägede õhulöögid. Kuigi osa linnast on kurdide käes juba kuid, on ISISe võitlejad näidanud teistes kvartalites üles tõsist vastupanu.

Pešmergade sõnul läheb lahingusse 7500 võitlejat. Kuigi kurdid loodavad kiiret võitu, on varasem praktika näidanud, et linnalahingud ISISega kujutavad endast hulgaliselt lõkse ja on väga ohvriterohked. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles