Türgi teatas kaheksa arvatava islamisti tabamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi politseinikud.
Türgi politseinikud. Foto: SCANPIX

Türgi politsei teatas kaheksa arvatava nn Islamiriigi võitleja kinnipidamisest, kellel oli kavatsus jõuda Saksamaale.

Politsei teatel pidas terrorismivastane üksus Istanbuli lennujaamas kinni kaheksa marokolast, kes olid teel Casablancast Saksamaale.

Kahtlusalused väitsid end olevat tavalised turistid, kes tahtsid veeta paar päeva Istanbulis, kus nad olid väidetavalt hotelli broneerinud. Politsei broneeringuid ei tuvastanud. Politsei viitab kahtlusaluste sidemetele end Islamiriigiks nimetava äärmusrühmitusega.

Politsei leidis ühe kahtlusaluse asjadest käsitsi kirjutatud juhised Kreeka, Serbia ning Ungari kaudu Saksamaale jõudmiseks, sealhulgas inimsmugeldajate paatidele pääsemiseks.

Foto: Repro

Allikas: Repro

2015. aasta esimesel poolel peeti Türgis kinni ja saadeti riigist välja 700 arvatavat terroristi. Aastal 2014 peeti kinni kokku 520 arvatavat džihadisti.

Praegustel andmetel saabus tõenäoliselt üks Pariisi 129 inimelu nõudnud terrorirünnaku korraldajatest Euroopasse migrantide seas Kreeka kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles