Romantika Põhja-Korea moodi: ülejooksikud on hinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea pruutpaar fotograafile poseerimas.
Põhja-Korea pruutpaar fotograafile poseerimas. Foto: AFP/SCANPIX

Totalitaarse Põhja-Korea allikate sõnul võtab paljude elanike seas maad uus trend: armuasjades on eriti ihaldatud need partnerid, kelle mõni lähikondlane on üle piiri põgenenud. Loodetakse, et ärakaranud inimene saadab kodustele raha.

«Kunagi peeti neid inimesi, kelle pereliikmed põgenesid Lõuna-Koreasse, reeturiteks. Kuid see on suuresti muutunud,» ütles üks Põhja-Hamgyongi provintsist pärist anonüümne allikas. «Tänapäeval on trendid teistpidi. Ärakaranud sugulastega poisid ja tüdrukud on atraktiivsed peigmehed ja pruudid.»

Neid sõnu kinnitavad ka teistest provintsidest pärit inimesed. «Erinevalt eelmistest põlvkondadest ei motiveeri praeguseid noori poliitilised sidemed. Selle asemel ollakse üksmeelel, et ülejooksikutega perekondadel on usaldusväärne rahaline tugi juhuks, kui olud lähevad karmiks,» selgitas üks põhjakorealane.

Trendi on täheldanud ka riigis tegutsevad arvukad paarisobitajad, kelle ülesandeks on sobilikke abieluliite organiseerida. «Nad ütlevad tihti: sellel inimesel on keegi, kes elab teisel pool,» kirjeldas allikas.

«Nüüd, kui põhjakorealased on harjunud vaatama Lõuna-Korea telesarju ja kasutavad nende kaupasid, on nad kõik jõudnud tõdemusele, et elu on lõunas parem. Sellepärast ongi suhtumine perekonda kuuluvatesse ülejooksikutesse nii kiiresti muutunud,» selgitas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles