Mohammed Abdeslam: näeksin venda parema meelega vanglas kui surnuaias

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi terrorirünnakutes kahtlustatava ja tagaotsitava Salah Abdeslami vend Mohammed Abdeslam.
Pariisi terrorirünnakutes kahtlustatava ja tagaotsitava Salah Abdeslami vend Mohammed Abdeslam. Foto: STRINGER/BELGIUM/REUTERS

Pariisi terrorirünnakutes kahtlustatava ja tagaotsitava Salah Abdeslami vend Mohammed Abdeslam ütles, et ei osanud märgata pereliikmete radikaliseerumist ning on kindel, et ilma manipuleerimiseta ei oleks nad kohutavate tegudeni jõudnud.

Mohammed Abdeslam rääkis intervjuus Belgia rahvusringhäälingule, et tal ei olnud aimu ei praegu tagaotsitava Salah ega ka kolmanda venna, Pariisis end õhku lasknud Ibrahimi äärmuslikest vaadetest, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Näeksin enda venda parema meelega vanglas kui surnuaias,» sõnas Mohammed Abdeslam, kes kutsus venda avalikkuse ette astuma, et nii pere ja Pariisi sündmustes hukkunute lähedased saaksid ammuoodatud vastused.

Ta rääkis, et kui Salah hakkas rohkem palvetama ning teatas, et loobub alkoholist, ei saanud seda otseselt radikaliseerumisega seostada, vaid neid peeti inimesteks, kes tahtsid saada paremaks ning avaldada oma religioonile rohkem austust.

Ibrahimi ja Salah vend võeti vahetult pärast rünnakuid 36ks tunniks vahi alla, kuid vabastati, kuna ta oli valmis uurijatega koostööd tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles