Kuidas Islamiriigi džihadistidest said vannipardid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: twitter

Internetis hakkasid möödunud nädalalõpul levima pildid, milles Islamiriigi džihadistidel on oma pea asemel kollase vannipardi pea.

Tegemist on Islamiriigi poolt internetis avaldatud propagandistlike fotode töödeldud variandiga.

Islamiriik kasutab interneti ja sotsiaalmeedia võimalusi uute liikmete värbamiseks ja oma äärmuspropaganda levitamiseks.

Nüüdne Islamiriiki naeruvääristav pilakampaania sai alguse kui üks internetikasutaja nimega 4chanin tegi ettepaneku asendada džihadistide piltidel kõikide võitlejate pead kollaste kummipartide omaga.

Meem hakkas kiiresti levima ning pildimoondajad on riputanud internetti nüüdseks kümneid oma versioone Islamiriigi propagandafotodest.

Osadele piltidele on lisatud lisaks vannipartidele vannitoa ja WC tarbeid ning vikerkaarevärve. Samuti on tehtud Islamiriigi lipust pilaversioone.

Äärmusrühmitus Islamiriik on vallutanud Süürias ja Iraagis alasid ning võtnud vastutuse viimase aja kahe suurema rünnaku eest. Esimene neist oli 31. oktoobril Venemaa reisilennuki plahvatamine ja alla kukkumine Egiptuses Siinai poolsaarel, mille tagajärjel kaotas elu 224 inimest. Teine aga Pariisi terrorirünnak 13. novembril, milles jättis eluga hüvasti 130 inimest.

Islamiriik on varasemalt riputanud internetti mitmeid julmi hukkamisvideoid ning hukatud ei ole olnud vaid lääne kodanikud. samuti on see rühmitus hävitanud maailmapärandit, kaasa arvatud templeid ja kujusid kuulsas Palmyras.

Häkkeriterühmitus Anonymous kuulutas Islamiriigile internetisõja ja lubas džihadistide leheküljed hävitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles