USA võimud avaldasid San Bernardino vereasunas hukkunute isikud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkunute mälestuseks toodud lilled San Bernardino Inland Regional Centeri juures
Hukkunute mälestuseks toodud lilled San Bernardino Inland Regional Centeri juures Foto: SCANPIX

USA võimud avaldasid nende isikute nimed ja vanuse, kes hukkusid sel nädalal Californias San Bernardinos Inland Regional Centeris toimunud tulistamises.

Politsei ja meedia andmetel elasid kõik hukkunud, keda oli kokku 14, Lõuna-California erinevates paikades, edastab Reuters.

Noorim ohver oli 26-aastane ja vanim 60-aastane.

Juhtumis kaotas kokku elu 16 inimest, sest politsei lasi kaks ründajat maha.

Enamik elu kaotanutest töötas San Bernardino sotsiaalteenuste keskuses, kus toimus seminar ja jõulupidu. Politsei tabas tulistamise kahtlusaluse, kes samuti töötas selles keskuses.

Sel kolmapäeval toime pandud rünnakus sai 21 inimest vigastada, kuid ei ole teada, kas kellegi vigastused on eluohtlikud.

Sotsiaalmeedias on mitmele hukkunule järelhüüded. Nende seas on näiteks 46-aastane Benetta Bet-Badal, kes migreerus 18-aastasena Iraanist USAsse. Põhjuseks oli see, et pärast Iraanis toimunud riigipööret ja äärmusislamistide võimuletulekut hakati kristlasi taga kiusama.

Bet-Badali abikaasa on politseinik ja neil on kolm last. Naine pidi esinema seminaril, kus relvastatud isikud tule avasid.

58-aastane Damian Meins oli katoliiklane, kes töötas sotsiaalhoolekandekeskuses. Ta oli jäänud pensionile, kuid hiljem läks tööle uuesti tagasi. Teda jäid leinama naine ja kaks tütart.

42-aastane Larry «Daniel» Kaufman oli San Bernardino sotsiaalkeskuse kohviku juht. Ta saatis sõbrale vahetult enne tulistamist sõnumi, mis jäi tema viimaseks.

27-aastane Sierra Clayborn töötas samuti nimetatud keskuses ja oli oma ala hinnatud spetsialist. Ta osales üritusel ja oli üks esimesi, kes elu kaotas.

52-aastane Nicholas Thalasinos oli enne elu kaotamist uuendanud abielutõotust. Ta riputas sündmusest pilte Facebooki. Los Angeles Timesi andmetel kasvab Thalasinose peres kaks poega.

Thalasino oli tulistamise kahtlusaluse, 27-aastase Syed Farooki kolleeg. Teiste kolleegide sõnul läksid Thalasinos ja Farook paar nädalat tagasi usulisel teemal vaidlema, kuid väidetavalt olid ikka head sõbrad.

CNNi andmetel sai juudi päritolu Thalasinos enne rünnakut Facebookis ähvarduse, kuid politsei arvates ei ole see seotuid nimetatud tulistamisega.

37-aastane Michael Wetzel oli abikaasa ja isa. Los Angeles Times kirjutas, et peres on kuus last. Wetzel töötas sotsiaalalal, kuid ta oli ka laste jalgpallitreener. Wetzeli abikaasa ootab veel ühte last ning ta palus oma blogis palvetada ta mehe eest.

27-aastane Yvette Velasco oli üks noorematest ohvritest, kellel ta pere sõnul olid suured tulevikuplaanid.

31-aastane Tin Nguyen oli Vietnami päritolu. Ta pere teatel oli naine kihlatud ja ta pidi 2017. aastal abielluma.

50-aastane Juan Espinoza oli abielus ja peres kasvab kaks last. Pere sõnul said nad tema surmast teada päev pärast tulistamist.

46-aastane Harry Bowman oli armastav isa oma kahele tütrele ja ka tema töötas sotsiaalalal.

40-aastast Robert Adamsit jäid leinama ta abikaasa ja vaid 20-kuune tütar. Adams osales samuti San Bernardino sotsiaalkeskuse üritusel kui oma ala spetsialist.

60-aastane Isaac Amanios oli abielus ja kolme täiskasvanud lapse isa.

26-aastane Aurora Godoy kaotas samuti elu San Bernardino tulistamises, kuna osales keskuse seminaril.

45-aastane Shannon Johnson oli tuntud sotsiaalspetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles