Moskva käivitab kalmistutel tasuta Wi-Fi teenuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NSV Liidu jäähokimängija ja -treeneri Viktor Tihhonovi haud Moskva Vagankovo kalmistul.
NSV Liidu jäähokimängija ja -treeneri Viktor Tihhonovi haud Moskva Vagankovo kalmistul. Foto: SCANPIX

Venemaa pealinna Moskva elanikud saavad nautida juhtmevaba interneti hüvesid paljudes kohvikutes ja metroosüsteemis, kuid nüüd on linnavõimud otsustanud tuua Wi-Fi ka mõnele linna tuntumale kalmistule.

Alates järgmisest aastast saavad vaba võrguteenust kasutada Vagankovo, Trojekurovo ja Novodevitšje kalmistu külastajad.

«Need kalmistud on nagu vabaõhumuuseumid,» ütles Moskva surnuaedu haldava matusebüroo Ritual pressiesindaja Lilja Lvovskaja.

«Inimesed leiavad siia tulles end sageli seismas haua ees, kuhu maetud inimesest tahaksid nad rohkem teada.»

Vagankovo surnuaias on leidnud viimse puhkepaiga näiteks poeet Sergei Jessenin, laulja, luuletaja ja näitleja Vladimir Võssotski ja maalikunstnik Vassili Surikov; Trojekurovos poliitik Boriss Nemtsov, ajakirjanik Anna Politkovskaja ja Totu-raamatute autor Nikolai Nossov; Novodevitšjes kirjanik Anton Tšehhov, Nõukogude Liidu liider Nikita Hruštšov ja Vene president Boriss Jeltsin.

Kui juhtmevaba internet kalmistutel populaarseks osutub, siis kaaluvad võimud selle laiendamist ka linna ülejäänud 130 surnuaiale.

Moskva linna kodulehe andmeil maetakse linnas igal aastal umbes 120 000 inimest ning kalmistutel on kokku umbes kaheksa miljonit hauda.

Novodevitšje ja Vagankovo kalmistutel on juba kasutusel GPS-süsteemid, et aidata külastajail kindlaks inimestel tuntud isikute haudu üles leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles