Katari kuningakoja lennukid maandusid eriolukorra tõttu Šveitsis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari emiir šeik Tamim bin Hamad al-Thani.
Katari emiir šeik Tamim bin Hamad al-Thani. Foto: SCANPIX

Katari kuningakojale kuuluvate lennukitega reisinud tundmatud isikud tegid nädalavahetusel meditsiinilise eriolukorra tõttu mitu lendu Šveitsi, teatas täna Šveitsi ametiisik.

Šveitsi tsiviillennundusameti esindaja kinnitas ajakirjanduse teadet, mille kohaselt ööl vastu 26. detsembrit tegi mitu Katari kuningakojale kuuluvat lennukit Šveitsi Zürich-Kloteni lennuväljal plaanivälise maandumise. Esindaja ei täpsustanud, kes olid lennukite pardal ning kes võisid olla patsiendid.

Loa erakorralisteks maandumisteks andsid Šveitsi õhujõud, lisas esindaja.

Öised maandumised ja õhkutõusmised on Zürich-Klotenil reeglina keelatud, et mitte häirida kohalikke elanikke.

Šveitsi välisministeeriumi Georg Farago esindaja sõnul on Šveitsi Katari kuningakoja liikmete riigis viibimisest teavitatud.

Ajalehe Tages Anzeiger andmetel maandus esimene lennuk Zürichis 26. detsembri südaööl ning saabus Marrakeshist. Ajakirjanduse teatel puhkasid Katari kuningliku perekonna liikmed Maroko Atlase mägede kuurordis.

Teine lennuk maandus Zürich-Klotenis 26. detsembril kell viis hommikul ning kolmas lennuk, mis startis Dohast, veerand tundi hiljem.

Katari 35-aastane emiir šeik Tamim bin Hamad al-Thani tõusis troonile 2013. aastal pärast seda, kui tema isa šeik Hamad bin Khalifa al-Thani loobus poja kasuks võimust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles