Kölni ründajaid ähvardab Saksamaalt väljasaatmine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Kölni pearaudteejaama ja katedraali lähedal.
Politseinikud Kölni pearaudteejaama ja katedraali lähedal. Foto: SCANPIX

Saksa justiitsminister Heiko Maas nimetas täiesti mõeldavaks aastavahetuse pidustuste ajal Kölnis naisi ahistanud välismaalaste riigist väljasaatmist.

«Kõiki, kes usuvad, et nad võivad seadust ja korda rikkuda, tuleb karistada hoolimata sellest, kust nad tulevad,» ütles Maas täna.

Seni pole aga ühtegi ründajaist tabatud ning kuigi ohvrid on kirjeldanud neid ahistanud ja röövinud isikuid araabia ja põhja-aafrika päritolu meestena, pole teada, kas nende hulgas oli ka pagulasstaatuses isikuid.

Seni on tuvastatud viis kahtlusalust, andmeid nende kohta pole aga avaldatud. Eelmisest nädalast alates on ainuüksi Kölni politsei saanud kokku 106 kaebust, millest kolm neljandikku puudutab on seksuaalset ahistamist. Politsei on saanud kümneid sarnaseid kaebusi ka mitmetest teistest Saksa linnadest.

Maas lisas, et võimalikke asüülitaotlejatest ahistajaid võib süüdimõistmise korral oodata ees ka vähemalt aasta pikkune vangistus isegi siis, kui nende asüülitaotlust praegu läbi vaadatakse.

Ministri sõnul peaksid Saksa võimud vastama rünnakutele otsustavalt, aga samas ettevaatlikult, tehes esmalt kindlaks faktid ja ründajad ning rikkujaid seejärel karistada. «See on vähim, mis me ennekõike ohvritele võlgneme,» ütles minister.

Võimalikule väljasaatmisele viitas ka Saksa siseminister Thomas de Maiziere. «Igaüks, kes paneb toime tõsise kuriteo, peab mõistma, et teda võidakse hoolimata tema staatusest Saksamaalt välja saata,» ütles de Maiziere eile, lisades, et Saksa seadused keelavad kriminaalkurjategijatel Saksmaalt asüüli saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles