Läti peaministrikandidaat: seim vääriks laialisaatmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Māris Kučinskis.
Māris Kučinskis. Foto: Wikipedia.org

Kui Läti erakonnad ei suuda omavahel uues valitsuses kokkuleppele jõuda, tuleks parlament laiali saata, leidis Läti Roheliste ja Talurahva Liidu (ZZS) peaministrikandidaat Māris Kučinskis.

Esmaspäeval ZZSi juhatuse poolt peaministrikandidaadiks kinnitatud Kučinskis ütles intervjuus Läti ringhäälingule, et seimi võimalikku laialisaatmist arutasid nad eile ka president Raimonds Vējonisega. Samas märkis Kučinskis, et seimi laialisaatmine pole praegu akuutne, kuid kui valitsuse moodustamine jätkuvalt venib, tuleb küsimus päevakorrale.

Kučinskis vihjas, et kui senine peaministripartei ja ZZSi koalitsioonipartner Ühtsus otsustab minna opositsiooni, räägiks ZZS valitsusliidu moodustamiseks esmalt läbi tunamullu parlamendi pääsenud, kuid seal seni opositsiooni kuulunud Regioonide Ühenduse ja endise riigikontrolöri Ingūna Sudraba poolt asutatud erakonnaga Südamest Lätile.

President Vējonis kohtub täna esmalt Kučinskisega ning seejärel Ühtsuse parlamendifraktsiooni aseesimehe Kārlis Šadurskisega. Viimane pole Ühtsuse ametlik peaministrikandidaat, kuid erakond koguneb tema kandidatuuri arutama täna pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles