Baieri ametnikud saatsid bussi Süüria põgenikega Merkeli juurde

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini saadetud migrandid.
Berliini saadetud migrandid. Foto: SCANPIX

Baieri liidumaa ametnikud saatsid täna bussi 51 Süüria põgenikuga Berliini kantsler Angela Merkeli juurde, et tema migratsioonipoliitika vastu protestida.

Süürlaste Berliini saatmise idee autor, Baierimaa kohalik ametnik Peter Dreier ütles, et liidumaa ägab eelmisel aastal Saksamaale 1,1 miljonit põgenikku ja migranti toonud rände koorma all.

Buss põgenikega asus Baierist Landshuti linnas teele täna hommikul. Berliini on sealt 570 kilomeetrit, kohale loodetakse jõuda õhtupoolikul.

Kohalikud elanikud ütlevad, et on aeg põgeniketulvale piir panna, ütles Dreier telekanalile N24. «Me püüame aidata neil inimestel lõimuda. Aga see ei toimi, kui me saame seal aastal jälle miljonilise laine või isegi rohkem.»

«Sestap on aeg võtta seisukoht, poliitikud peavad tooni muutma,» ütles ta ja lisas, et hoiatas Merkelit põgenikereisi korraldamise plaani eest juba oktoobris.

«Vaadake, mis välismaal juhtub, teised ELi liikmesriigid keeravad meile selja, see ei saa nii edasi minna.»

Põgenike toetusgrupi Pro Asyl esimees Günter Burkhardt süüdistab reisi korraldanud ametnikke inimeste ärakasutamises meediakajastuse nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles