USA kindral hoiatas ISISe rünnakute sagenemise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi lipuga džihadist
Islamiriigi lipuga džihadist Foto: SCANPIX

Sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS) suurendab rünnakute tempot kogu maailmas, kuna nad on üha suureneva surve all Iraagis ja Süürias, hoiatas USA keskväejuhatuse CENTCOM peagi ametist lahkuv komandör kindral Lloyd Austin eile.

«ISIS on võtnud kaitsepositsiooni Iraagis ja Süürias,» ütles Austin pressikonverentsil Floridas.

Austini hinnangul näitavad sellised ISISe rünnakud nagu sel nädalal Istanbulis ja Jakartas, et rühmituse jõud on vähenemas.

«Me võime oodata nende toetumist üha rohkem sellistele terroriaktidele nagu me nägime sel nädalal Bagdadis ja Türgis ning äsja Jakartas,» lisas ta.

USA kindrali sõnul aktiveerib ISIS oma tegevust mujal maailmas, et juhtida tähelepanu kõrvale oma kaotustelt Süürias ja Iraagis.

«On tähtis mõista, et need terroriaktid ei tähenda ilmtingimata, et ISIS on muutumas tugevamaks,» lisas ta.

«ISIS on oma olemuselt terroriorganisatsioon ning selliseid rünnakuid korraldades püüab tekitada kuvandit võitmatusest tagasilöökide ajal,» seletas ta.

Austin lahkub peatselt USA keskväejuhatuse komandöri ametist. Kaitseminister Ashton Carter ütles eile, et ta soovitab president Barack Obamal määrata Austini asemele erioperatsioonide üksuste komandöri Joseph Voteli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles