Süüria linna Madayasse sisenes uus abikonvoi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Süürias piiramisrõngas olevasse Madaya linna saadeti meedikutega mobiilne kliinik, teatas Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) reedel.

Kliiniku ja selle personali eesmärgiks on osutada arstiabi alatoitunud inimestele mässuliste kontrolli all olevas Madaya linnas, kus elab 40 000 inimest, ütles WHO ametnik Rana Sidani. Linn paikneb pealinnast Damaskusest umbes 40 kilomeetri kaugusel.

Neljapäeval sisenes Madayasse 44 veokit, mis vedasid linna toitu ja ravimeid. ÜRO hinnangul pole linnas aset leidvate kannatuste ulatust Süüria viis aastat kestnud kodusõjas varem nähtud.

Abitöötajad uurisid linnas 350 inimese tervist ja leidsid mitmel korral märke raskekujulisest alatoitumusest, lausus Sidani.

Esimene konvoi sisenes linna esmaspäeval pärast teateid, et alates detsembrist on seal nälga surnud üle paarikümne inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles