Saksa linn keelas meessoost asüülitaotlejatel ujulas käimise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujula.
Ujula. Foto: SCANPIX

Nordrhein-Westfaleni liidumaal asuva Bornheimi võimud keelasid meessoost varjupaigataotlejatel kohaliku avaliku basseini kasutamise, kuna naised kaebasid ahistamise pärast.

Kohalik valitsusallikas ütles, et keeld kehtib lähedalasuva asüülitaotlejate varjupaiga meestele seni, kuni nad mõistavad, et selline käitumine pole lubatud.

Kohaliku sotsiaalosakonna juhi Markus Schnapka sõnul kaebasid meesterühma tegevuse pärast nii naisujujad kui ka -töötajad. Schnapka märkis, et kaebajate sõnul ahistas neid seksuaalselt meesterühm ning osa naisi oli seetõttu sunnitud lahkuma. Samas lisas Schnapka, et ühtki kuritegu pole toime pandud.

Pole teada, kuidas keeldu kavatsetakse hakata täitma. Samas on Saksa võimud lubanud alates veebruarist väljastada migrantidele spetsiaalse isikutunnistuse, mis sisaldab sõrmejälgi ja päritoluriiki.

Otsus järgneb aastavahetusel Bornheimist umbes 20 kilomeetrit põhjas jäävas Kölnis toimunud massiahistamisele, mille tõttu on esitatud sadu kaebusi araabia ja Põhja-Aafrika meeste vastu. Süüdi pole veel kedagi mõistetud.

Bornheimi ujula. Fotod: SCANPIX
Bornheimi ujula. Fotod: SCANPIX Foto: Henning Kaiser/AP
Käitumisjuhised ujulakasutajatele.
Käitumisjuhised ujulakasutajatele. Foto: SVEN HOPPE/AFP
Käitumisjuhised ujulakasutajatele.
Käitumisjuhised ujulakasutajatele. Foto: SVEN HOPPE/AFP
Foto: SVEN HOPPE/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles