Taanlane sai migrantide abistamise eest trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev Taani Grenaa sadamas.
Laev Taani Grenaa sadamas. Foto: SCANPIX

Taani kohus määras eile rahvatrahvi 41-aastasele pereisale, kes mõisteti süüdi migrantide toimetamises Saksamaalt Taani.

Mehel, kes sõidutas Afganistani päritolu viis põgenikku Põhja-Saksamaalt Flensborgist oma kodumaal asuvasse Grenaa sadamasse, kust viimased edasi Rootsi suundusid ja seal varjupaika taoltesid, tuleb nüüd Taani immigratsiooniseaduse rikkumise pärast tasuda 5000 krooni ehk umbes 670 euro suurune trahv.

Mehe enda sõnul tegi ta seda spontaanselt ning tema kaitsja väitel poleks tohtinud teda heade kavatsuste eest karistada. Halvemal juhul võinuks süüalust oodata ees ka vanglakaristus. «Aidata püüdes ületas ta seaduslikkuse piiri,» ütles prokurör Tine Friis, kes nõudis mehele 15 000 krooni suurust rahatrahvi.

Mehe sõnul ei soovi ta kohtuotsust edasi kaevata, kuid prokuratuuril on õigus seda teha kahe nädala jooksul.

Tegemist on esimese taolise juhtumiga Taanis, kuid lähiajal on oodata veel ka teisi sarnaseid kohtuotsuseid. Juba täna peaks kohtu ette astuma kaks inimkaubanduses süüdistatavat taanlast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles