EL: rändekriisi lahendamiseks on kevadeni aega kaks kuud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi peaminister Mark Rutte.
Hollandi peaminister Mark Rutte. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidul on rändekriisile lahenduse leidmiseks aega kaks kuud, sest vastasel juhul hakkab põgenike arv kevade saabudes taas tõusma, hoiatas EL-i eesistujamaa Hollandi peaminister Mark Rutte täna.

«Aeg hakkab otsa saama. Me peame (sisserändajate arvu) lähema kuue või kaheksa nädala jooksul otsustavalt vähendama,» ütles Rutte Euroopa Parlamendis.

«Kui kevad tuleb, hakkavad arvud taas tõusma, nii et me peame enne seda lahenduse leidma.»

Euroopa Ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk hoiatas eile, et EL-il on oma migratsioonipoliika töölepanekuks aega kaks kuud, vastasel korral võib Schengeni ruum kokku kukkuda.

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker ütles Strasbourg'is ajakirjanikele, et veebruarikuisel EL-i tippkohtumisel, mille peateemaks on Suurbritannia reforminõuded, tuleb leida aega rändekriisi arutamiseks.

Möödunud aastal saabus Euroopasse üle miljoni põgeniku ja migrandi, pooled neist kodusõja eest põgenenud süürlased.

Rutte sõnul tahab Holland eesistumise poolaasta jooksul kindlustada, et Türgiga migrantide arvu vähendamises saavutatud kokkulepe rakenduks ning alustataks koostööd ka Liibanoni ja Jordaaniaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles