USA eriväed rajavad Süüria kirdeosas õhuväebaasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide eriüksuslased ja eksperdid rajavad Süüria kirdeosas õhuväebaasi osana võitluses terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) vastu, teatasid Süüria armee ja julgeolekuallikad laupäeval.

Allikate sõnul laiendatakse Hasakeh' provintsis Rmeilani lennuvälja, mida enne Süüria relvakonflikti puhkemist kasutati pestitsiidide piserdamiseks põldudele.

Süüria armeeallikas ütles, et ligi 100 Ameerika eksperti on koos Islamiriigi-vastaste Kurdistani Rahvakaitseüksuste liikmetega laiendanud lennurada ning kaasajastanud infrastruktuuri.

«Õhuväebaasi hakkavad kasutama helikopterid ja transpordilennukid. Rada on praegu 2700 meetrit pikk ning valmis lennukite jaoks, mis toimetavad kohale varustust ja laskemoona,» ütles allikas.

Pentagon ei kinnitanud teateid, kuid ütles, et USA väed ei ole võtnud kontrolli alla ühtegi Süüria lennuvälja.

Süüria sõjaväeallikate teatel on ameeriklased tegutsenud Rmeilani lennuväljal rohkem kui kolm kuud. Ühe allika sõnul on USA eriüksuslased ja nõunikud kasutanud Rmeilani baasina, kust helikopterid suunduvad rinnetele.

Suurbritannias baseeruva Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse teatel on lennurada laiendatud ning see on Ameerika lennukite jaoks peaaegu valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles