Põhja-Korea sõimas lõunanaabrite presidenti mõrraks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea president Park Geun-Hye.
Lõuna-Korea president Park Geun-Hye. Foto: SIPA/Scanpix

Totalitaarse Põhja-Korea ajaleht Rodong Sinmun võttis Lõuna-Korea presidendi Park Geun-Hye suhtes isikliku tooni ja nimeta naist «hulluks vanaks mõrraks».

Geun-Hyele oli riiklikus ajalehes pühendatud terve lehekülg. Teiste väljendite hulgas nimetas väljaanne teda «mõrvarlikuks kuradiks» ning «seniilseks vanaks naiseks», kelle ainsaks sihiks on riigipöörde korraldamine põhjanaabrite juures.

«See ilma sabata vana mõrd nimega Park Geun-Hye kuhjab meie rahvale – kes niigi kannatab kaheks jaotatuse tragöödia all – veelgi viletsust juurde,» seisab artiklis. Presidendile heideti ette ka kahe Korea ühiskoostööna toiminud Kaesongi tööstuskompleksi sulgemist, mille eest väljaanne tituleeris teda «rumalaimast rumalaimaks».

«See väärastunud, moraalse puudega inimolend pole kunagi näidanud mingit heatahtlikkust inimeste ega ka oma rahva suhtes,» sõitleb Rodong Sinmun lõunanaabrit.

Lõuna-Korea väljendas Pyongjangi «vulgaarsete ja isiklike» rünnakute üle pahameelt ja kutsus üles neid lõpetama. Sõnasõda puhkes pärast seda, kui Pyongjangi riiklik uudisagentuur KCNA teatas, et relvajõud said väidetavalt veebruaris hukatud juhi Ri Yong Gil`i asemel endale uue liidri – endise siseministri Ri Myong-Su. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles