Riias toimus põgenike toetusmarss (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenike toetusmarss Läti pealinnas Riias.
Põgenike toetusmarss Läti pealinnas Riias. Foto: twitter

Põgenike toetuseks korraldatud marsist läbi Läti pealinna Riia võttis eile osa ligikaudu 80 inimest, vahendas Läti uudisteportaal LSM.

Meeleavalduse eesmärk oli pöörata tähelepanu asüülitaotlejate õigustele ja näitada, et ka lätlased on valmis rändekriisi osas Euroopat toetama.

Meeleavaldusel osalejad, kellest enamik olid noored, kandsid loosungeid sõnumitega «Jeesus oli samuti põgenik» ja «Põgenikud on ka inimesed.»

«Mulle tundub, et vajalik on näidata, et mitte kõik lätlased ei ole pagulaste vastu ega soovi meeleheitlikult praegust «status quo’t» hoida, vaid on ka inimesi, kes on valmis neid abistama ja midagi olukorra lahendamiseks tegema,» ütles üks meeleavaldusel osalejast, Madara Peipiņa. Me ei saa küll põgenikekriisi lahendada, aga me võiksime unustada korraks vihkamise ja reaalseks kuidagi aidata, lisas ta.

«See, et meie riik on oma rahva suhtes halvasti käitunud, ei anna veel põhjust, et meie peaksime kohtlema halvasti nüüd neid, kes siia tulla soovivad,» sõnas üks toetusmarsi korraldajaid, üliõpilane ja ühenduse «Ma tahan põgenikke aidata» esindaja Insa Krēmere.

«Ma arvan, et see – seista siin loosingid käes – on vähim, mida me teha saame. Kuigi me toetame nö vähemust, ei ole meie arvamus mingi alternatiivne seisukoht, vaid ainus võimalik,» lisas veel üks üritusel osalenu.

Meeleavalduse turvalisuse tagamiseks olid tänavatel ka kümned politseinikud, kuid ühitus  möödus vahejuhtumiteta.

Fotod toetusmarsist LSM kodulehel.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles