FT: EL kaalub tippkohtumisel kahte lahendust rändekriisile (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Kreeka-Makedoonia piiril.
Migrandid Kreeka-Makedoonia piiril. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit tahab kõikide turvapaigataotluste menetluse keskendada Euroopa Varjupaigaküsimuste Tugiametile (EASO), kirjutas eile ajaleht Financial Times.

Ajalehe andmetel on ettepanek osa suuremast Euroopa Liidu pagulaspoliitika reformist ja Euroopa Komisjon kavatseb vastavasisulise ettepaneku esitada veel selle nädala tippkohtumisel.

Praegu käsitleb iga riik saadud turvapaigataotlusi iseseisvalt.

Väljaande info kohaselt esitab komisjon tippkohtumisel kaks valikuvõimalust. Kas ühenduse turvapaigasüsteem uuendatakse täielikult nii, et sisserändajaid hakatakse liikmesriikide vahel jagama kvootide alusel. Või jäetakse see samaks, kuid sellega kaasneb tingimus, et kui ühte liikmesriiki saabub lühikese ajaga väga palju turvapaigataotlejaid, siis saab neid kvootide alusel jagada teistesse ühenduse riikidesse.

Financial Timesi hinnangul on tegemist keerulise olukorraga ka Ühendkuningriigi rahvahääletusele mõeldes, sest Euroopa Komisjoni pakkumist nähakse kõige tõenäolisemalt katsena keskendada võim liikmesriikidelt ühenduse keskusesse, mille vastu on Ühendkuningriik just olnudki.

Ajalehe tõdemusel on migratsiooniolukord aga juba niivõrd halb, et uuendusi ei saa kuidagi edasi lükata.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles