Rooma pakipommid saatis anarhistlik rühmitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia tuletõrjujad Tšiili saatkonna juures Roomas.
Itaalia tuletõrjujad Tšiili saatkonna juures Roomas. Foto: SCANPIX

Rooma pakipommide eest võttis vastutuse endale Itaalia anarhistlik rühmitus Mitteametlik Anarhistide Liit.

Šveitsi ja Tšiili saatkonnas plahvatanud pommid vigastasid eile kahte saatkonnatöötajat, vahendab CNN.

Vastutuse rünnakute eest võttis grupeering Mitteametlik Anarhistide Liit, mis on Itaalia Anarhistide Liidu (FAI) üks harudest. Samuti lisas rühmitus, et planeerivad sarnaseid rünnakuid veelgi, hävitamaks nn domineerimise süsteem, vahendab ANSA uudisteagentuur.

ANSA teatel oli mõlema pakipommiga kaasas ka arvutis kirjutatud kiri: «Oleme otsustanud, et teeme oma hääle taas kuuldavaks nii sõnades kui ka tegudes. Hävitame domineerimise süsteemi. Elagu FAI. Elagu anarhia.»

Samuti viitasid märkmed Lambros Fountasile, kes tulistati märtsis surnuks, kui ta Ateenas protestiaktsiooni korraldas. 35-aastasest hukkunust on sellest ajast alates saanud rahvusvahelise anarhistide liikumise märter, seda eriti Kreeka, Itaalia ja Hispaania rühmituste hulgas.

Itaalia Anarhistide Liit loodi 1945. aastal ning viimastel aastatel on nende toetajate arv püsivalt kasvanud. FAI nõuab radikaalset muutust alla surutud ja ära kasutatud inimeste toetamises. Rühmitus vastandab end poliitilistele jõududele ning katoliku kirikule.

Novembris korraldas sarnaseid rünnakuid saatkondadele üks Kreeka anarhistide rühmitus. Kokku avastati Ateenast ja mujalt Euroopast 14 pakipommi.

Lisaks Šveitis ja Tšiili saatkonnale, leiti kahtlust äratav pakk ka Ukraina saatkonnast, kuid tegu oli valehäirega. CNNi teatel toimusid valehäired ka Sloveenia ja Eesti saatkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles