Mogherini: ÜRO kehtestagu Venemaale Krimmi-sanktsioonid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Federika Mogherini.
Federika Mogherini. Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Liidu (EL) välispoliitikajuht Federika Mogherini kutsus Krimmi hõivamise teisel aastapäeval ÜRO liikmesriike järgima EL-i eeskuju ja kehtestama Venemaale sanktsioone.

Tänalevitatud Mogherini avalduses rõhutati, et «EL jääb ustavaks vääramatule Krimmi Venemaaga liitmise mittetunnustamise poliitikale, rakendades sealhulgas piiranguid.»

«EL kutsub ÜRO liikmesriike taas üles kaaluma samasuguste meetmete kehtestamist, lähtudes peaassamblee otsusest 68/262,» märgitakse avalduses.

Otsus võeti vastu 2014. aasta märtsis ja mõistis hukka Krimmi liidendamise Venemaaga.

Mogherini väljendas sügavat muret seoses «sõjalise ehitusega ja inimõiguste olukorra halvenemisega Krimmi poolsaarel, loobumisega sõna-, koosoleku- ja usuvabadusest ning rahvusvähemuste esindajate, näiteks krimmitatarlaste tagakiusamisega.»

Euroopa esidiplomaat tõdes vajadust vabastada viivitamatult filmilavastaja Oleg Sentsov ja ühiskonnategelane Oleksandr Koltšenko ning tagada nende turvaline naasmine Ukrainasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles