Londonis astuvad kohtu ette üheksa oletatavat terroristi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politseinikud Kesk-Inglismaal Stoke-on-Trentis, mis oli üks kolmest kohast, kus arvatavaid terroriste otsiti.
Briti politseinikud Kesk-Inglismaal Stoke-on-Trentis, mis oli üks kolmest kohast, kus arvatavaid terroriste otsiti. Foto: SCANPIX

Londonis astub täna kohtu ette üheksa meest, keda kahtlustatakse ühe või enama pommiplahvatuse kavandamises Suurbritannias.

Briti politsei võttis 20. detsembri varahommikul kolmes erinevas kohas kinni 12 meest (17- kuni 28-aastased), kes oletuste järgi kavandasid terrorirünnakuid, vahendas AFP.

Kolm meest lasti vabaks ilma süüdistust esitamata.

Politseinike kinnitusel olid kahtlustatavad uurinud erinevaid meetodeid ja materjale ning vaadanud valmis rünnakute võimalikud sihtmärgid.

Prokuratuuri juures asuva terrorismiga võitlemise üksuse juht Sue Hemming kinnitas süüdistuste sisu.

Üheksat meest süüdistatakse plahvatuste kavandamise vandenõus ja terroriaktide ettevalmistamises, mille eesmärgiks oli sooritada neid ise või aidata teistel neid läbi viia.

Hemmingi kinnitusel on tema üksuses töötavad juristid teinud politseiga koostööd kohe algusest peale.

Suurbritannias suurenes mure turvalisuse pärast 11. detsembril Stockholmi kesklinnas aset leidnud enesetapurünnakut, kuna arvatava terroristi elukoht ja perekond asuvad Ühendkuningriigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles