Suurbritannias kavandas ISISt toetav mees politseinike tapmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti Metropolitani politseiteenistuse foto Suhaib Majeedist (vasakul) ja  Tarik Hassane'ist (paremal), pildistatud üles politsei jälitusoperatsiooni käigus.
Briti Metropolitani politseiteenistuse foto Suhaib Majeedist (vasakul) ja Tarik Hassane'ist (paremal), pildistatud üles politsei jälitusoperatsiooni käigus. Foto: Scanpix/AFP

Suurbritannia pealinna Londoni kohus tunnistas eile 21-aastase Suhaib Majeedi süüdi mõrvade ja terrorirünnakute kavandamises, mille peamiseks sihtmärgiks olid politseinikud ja sõdurid.

Noormehe õpingutekaaslane, 22-aastane Tarik Hassane tunnistas ennast samades kuritegudes süüdi möödunud kuul.

Kohus pole veel otsustanud äärmuslaste karistuse üle.

Prokuratuuri informatsiooni kohaselt oli süüalune hankinud tulirelva ja laskemoona, millega kavatses 2014. aastal rünnata politseijaoskonda ja kasarmut. Peale selle kavatses mees osta mopeedi ja sellega liikudes inimesi tulistada.

Mõlemad kohtualused olid seotud sama Londoni mošeega, kus käis ka Islamiriigi tuntud hukkaja Džihaadi John ehk Mohammed Emwazin, kes mõrvas kaamerate ees vähemalt viis lääneriikidest pärit ohvrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles