Mehhiko naispolitseinikud peavad läbima «ilukontrolli»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naispolitseinike üksus Mehhikos  Aguascalientes.
Naispolitseinike üksus Mehhikos Aguascalientes. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Mehhiko linna Querétaro naiskorrakaitsjad esitasid kaebuse oma meessoost ülemuste peale – viimased lõid plaanitava ainult naistest koosneva üksuse loomiseks korra, kus kandidaat peab läbi ülevaatuse, mis hindab tema füüsilist ilu.

Osariigi inimõiguste komisjoni poole pöördus kaks naisohvitseri, teatas naisi toetava vabaühenduse Coincidir Mujere esindaja Maricruz Ocampo. Tema sõnul saadetakse naised spetsiaalsele ülevaatusele, kus nende välimust ja kaalu kommenteerivad nende meesülemused. Ühe naise kohta, kellel katkes hiljuti rasedus, öelnud mehed, et ta on natuke «kõhukas». Too olevat omakorda vastanud: mind koolitati politseinikuks, mitte lavatüdrukuks.

«Igal juhul on see diskrimineeriv ning puuduvad tõendid, et «atraktiivsete naiste» palkamisel teeksid nad paremad tööd kui keegi teine,» lausus Monterrey linna julgeolekuanalüütik Jorge Kawas.

Plaanitav üksus hakkaks looma korda turistide hulgas menukas südalinnas. Kohalik politsei pole süüdistusi kommenteerinud; üteldes, et enne ootavad nad ära uurimistulemused. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles