Vene kommunistid tahavad võtta punase tähe koopiakaitse alla (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ria/SCANPIX

Venemaa kommunistlik partei on pöördunud valitsuse poole palvega, et see võtaks nende sümboli – punase tähe – seaduse ametliku kaitse alla.

Kommuniste paneb nördima asjaolu, et nende ajalooline ja kuulus sümbol on muutunud levinud turunduselemendiks. Samasugust tähte kasutavad mitmed tuntud läänemaailma kaubamärgid: näiteks õlletootja Heineken, Itaalia mineraalvesi San Pellegrino ning Austraalia lennufirma Jetstar.

Erakonna advokaadi Vadim Solovjovi sõnul plaanib partei pöörduda peaminister Dmitri Medvedevi poole, paludes tal «kaitsta meie sümboleid, sealhulgas punast tähte – meie sõjalippudel kasutatavat võidumärki.»

«Vahel kasutatakse meie sümboleid ärilistel eesmärkidel, ning riik peab kaitsma oma märke välisfirmade kommertskasutuse eest,» tsiteerib portaal Lenta.ru Solovjovi. Välismaalastel polevat sellega «mitte mingit pistmist». Vene ettevõtted võivad Solovjovi meelest tähte aga endiselt kasutada – niikaua, kui nad teevad seda «korrektselt» ega ei moonuta seda.

Kommuniste ei paista aga heidutavat fakt, et pole olemas sellist asja, nagu rahvusvaheline koopiakaitse seadus. Ega ka asjaolu, et juba pelk idee koopiakaitsest läheks vastuollu kommunistlike põhimõtetega.

«Venemaa Kommunistlik Partei tahab võtta punase tähe sümboli koopiaõiguse alla: traagiline iroonia või kaval tõlgendus Karl Marxist?» reageeris uudisele üks sõnumikeskkonna Twitter kasutaja. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles