Põhja-Korea ründas Obamat Abraham Lincolniga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama Abraham Lincolni portree ees.
Barack Obama Abraham Lincolni portree ees. Foto: AP/Scanpix

Totalitaarse Põhja-Korea päevalehes DPRK Today avaldati Ameerika Ühendriikide kunagise presidendi Abraham Lincolni kujuteldav kiri, milles kritiseeritakse USA praeguse riigipea Barack Obama tuumapoliitikat.

Võrdlemisi vähetuntud väljaande DPRK Today veebilehel avaldatud kirjas kritiseerib Lincoln Obama «pettust» seoses Pyongyangi püüdlustega ehitada tuumarelvasid.

Kirjutise pealkirjaks on «Nõuandeid Lincolnilt Obamale».

«Kuule, Obama ... Tean, et viimasel ajal on sul mõttes palju asju ... Otsustasin anda sulle pisut nõu, kui nägin sind hiljuti aset leidnud lihavõttepalvuse hommikusöögi ajal sügavalt mõttes Valges Majas rippuva minu portree ees,» algab tekst.

Kirja autor kritiseerib Lincolni kaudu Obama püüdlusi luua tuumarelvavaba maailma ning küsib, miks USA pole astunud esimesena samme oma tuumarelvade arvu kärpimiseks, kuigi Washington nõuab Pyongyangilt oma tuumaprogrammi poolelijätmist.

«Kui maailma suurima tuumarelvavaruga Ühendriigid käitub silmakirjalikult nagu papagoi ega tee aktiivselt midagi, siis on see kogu maailma narritamine,» lausub autor Lincolni nimel.

«Varasemate USA presidentide, sealhulgas ka minu kasutatud taktika inimeste petmiseks on aegunud. See ei tööta ema,. Maailm ei usalda Ühendriike, mis ei võta vastutust enda öeldu eest.»

Põhja-Korea avaldused üldiselt ägenevad pingete esilekerkimisel USA ja Lõuna-Koreaga. Praegu käib piirkonnas kahe riigi iga-aastane ühisõppus, mida Pyonyang nimetab Põhja-Koreasse tungimise läbimängimiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles